Skip to main content

Alopecia – hårtab kan ramme alle

Alopecia er en uforudsigelig sygdom, der kan ramme mænd som kvinder, unge som gamle. Hos Nabilas Parykker har vi mange års erfaring med at hjælpe alopeciaramte, og vi hjælper også gerne dig med at finde den paryk, der passer til dig og din type alopecia.

Hvad er alopecia?

Alopecia er en autoimmun hudsygdom, hvor kroppens immunforsvar angriber hårfolliklerne. Det betyder, at den alopeciaramte pludselig oplever hårtab, fordi hårets vækst går i stå. Sygdommen findes i forskellige varianter, alopecia areata, diffus, totalis og universalis,  hvoraf nogle involverer pletskaldethed, andre omfattende hårtab.

Kvinde med alopecia
Alopeciaramt kvinde med paryk

Vi er med dig hele vejen

Hvad enten du har den ene eller anden variant af alopecia, står vi klar til at hjælpe og støtte dig. Vi går langt for at sikre os, at du finder den løsning, der passer til netop dig og dit behov, og mulighederne er heldigvis utallige. Hos Nabilas Parykker tilbyder vi parykker til alle former for alopecia og har et indgående kendskab til både sygdommen og de mange tanker og følelser, man som alopeciaramt kan have. 

Nabila, forretningsbestyrer og frontfigur hos Nabilas Parykker, mistede fx selv håret som 28-årig til alopecia universalis. Hun bruger derfor sin personlige erfaring fra livet med alopecia og paryk til at give dig den bedste rådgivning og service.

Sådan hjælper vi alopeciaramte

Parykker

Hos Nabilas Parykker finder du parykker til alle former for alopecia.

Rådgivning

Få svar på dine spørgsmål og modtag hjælp som kommende eller ny parykbruger.

VIP-klub

Mød ligesindede – bliv en del af vores VIP-klub, et netværk af alopeciaramte.

Sagsbehandling

Få hjælp til at søge om tilskud til paryk hos din kommune.

Tilskud til paryk

Som del af servicelovens §112 kan du som alopeciaramt søge om tilskud til paryk, hvis du oplever, at sygdommen forringer din livskvalitet. En dermatolog skal først diagnosticere dig, hvorefter du har mulighed for at ansøge om “et kropsbåret hjælpemiddel” via borger.dk. Når du har sendt din ansøgning, vil kommunen træffe en beslutning ud fra en individuel vurdering af din situation.

Får du tilskuddet, kan du frit vælge mellem alle parykleverandører, hvad enten din kommune har indgået en indkøbsaftale eller ej. Det handler om at vælge det hjælpemiddel, der imødekommer dig med dine ønsker og behov. Vi hjælper dig gerne med at finde frem til hvilket hjælpemiddel, der bedst egner sig dig og din situation.

Nabila i en af sine saloner

Når du skal finde en paryk

1

Kemi og tillid er afgørende

Der findes mange parykleverandører på markedet. Når du skal udse dig en, anbefaler vi, at du medtænker kemien mellem dig og din leverandør. Hos Nabilas Parykker gør vi meget ud af at sikre en god og tryg process, så du kan få den bedst mulige start på dit nye liv med paryk.
2

Ring inden booking

Før du booker første aftale med din parykleverandør, kan du med fordel ringe forinden. På den måde kan du, uden besvær, få en fornemmelse af, hvordan kemien mellem dig og den pågældende parykleverandør er. Vi tager med glæde en uforpligtende samtale med dig for at afdække, om vi er det rette match for dig.
3

Vi skaber det rette look

Er din paryk tilpasset dig og din hovedform, opnår du størst mulig komfort og tryghed. Vores mangeårige erfaring beretter også, at naturtro parykker er en væsentlig tryghedsfaktor, da de fremstår genkendelige. Og husk, når du skal vælge paryk, at der stort set ingen begrænsninger er. Hvad du drømmer om, kan vi sammen søge at skabe.

Bliv inspireret

Her kan du få inspiration til dit look fra en gruppe af kvinder, der alle har alopecia. Kvinderne bærer vores specialfremstillede parykker: Celina Wigs.

Kunne du tænke dig at møde
andre med alopecia?

Ønsker du som kunde hos Nabilas Parykker at indgå i et trygt og fortroligt fællesskab med andre, som står i samme situation som dig, kan du blive medlem af vores VIP-klub for alopeciaramte.

For at blive medlem i vores klub for alopeciaramte skal du blot sende os en e-mail, hvori du skriver, at du ønsker at tage del i fællesskabet. Herefter vil du få tilsendt en indmeldingsblanket via e-mail. Som medlem af VIP-klubben kan du se frem til: 

  • Fysiske arrangementer med mennesker, der forstår din situation, ca. to gange årligt. 
  • Faglige oplæg og/eller foredrag ca. to gange årligt. 
  • Erfaringsudveksling i et trygt og fortroligt rum.
  • Og ikke mindst hyggelige stunder.
Bliv en del af netværket
Kvinder med alopecia

Se billeder fra et af vores VIP events

Kundehistorier

Hos os sætter vi kunden i centrum. Læs om vores mange seje kunder,
som vi har haft fornøjelsen af at kunne hjælpe i forbindelse med deres hårtab.

Maria, alopeciaramt

Maria med alopecia uden paryk
Maria med alopecia der anvender paryk fra Nabilas Parykker

“Lidt højtflyvende kan man sige, at jeg har fundet fred i min alopecia, og det har Nabila hjulpet mig godt på vej med”.

Læs hele historien

Carina, alopeciaramt

Carina med alopecia uden paryk
Carina med alopecia anvender paryk fra Nabilas Parykker

Hos Nabilas Parykker bliver man en del af et netværk af andre med alopecia, og det er en stor force”.

Læs hele historien

Hårtab kan ramme alle. Sammen finder vi løsningen for dig.