Skip to main content
Vejledninger

Plejevejledning af syntetisk hår

Billede af plejevejledning til paryk

Dit nye hår skal behandles skånsomt. Med den rigtige vask og pleje sikrer du, at parykken holder længere og bevarer sin glans og fylde. Vi anbefaler, at du følger denne plejeguide trin-for-trin, hver gang du vasker dit nye hår. Garantien, som Nabilas parykker yder, gælder kun fabrikationsfejl, så du skal selv sørge for, at håret får den rigtige pleje.

 • Du må ikke gnubbe eller vride håret, når du vasker det, da det kan ændre parykkens pasform. Det er især vigtigt, når du skyller og luft tørrer håret
 • Vask kun håret i koldt til lunkent vand
 • Parykken skal altid lufttørre på et parykstativ efter vask. Anvend aldrig et flamingohoved, da det ødelægger parykkens pasform og elasticitet
 • Hold parykken væk fra varmekilder som eksempelvis brændeovn, stearinlys, damp fra kogende vand og ovnlåge
 • Anvend aldrig føntørrer, krøllejern eller glattejern på parykken. Brug heller ikke hårfarve eller andre produkter med farve
 • Ønsker du at sove eller hvile med parykken på, skal du være obs. på, at dette slider mere på parykken alternativt, kan du hvis du ønsker det bruge en nathue eller turban

Har du valgt at få en langhårs paryk, skal du vide at håret bliver slidt i længderne og derfor anbefales det stærkt, at man får klippet spidser. Det anbefales også at man ikke har syntetisk toppe eller halstørklæde på af syntetisk stof, da dette laver slidtage på parykkens lange længder.

Til vask og pleje af håret anbefaler vi, at du bruger den serie fra NJ, som er lavet til vores parykker. De er velegnet til vask i koldt vand.

Ved almindelig daglig brug, skal du vaske dit hår mindst 1 gang om ugen. Om sommeren eller ved høj fysisk aktivitet kan det være nødvendigt at vaske håret oftere.

Bland ca. 1. hættefulde shampoo med 1 liter koldt vand og læg håret i shampoovandet. Lad håret ligge i blød i 2-5 minutter, hvorefter du skyller shampooen ud med koldt vand. Skyl oppe fra og ned, så du undgår, at håret filtrer. For at bevare hårets smidighed, skal du bruge balsam efter hver vask. • Efter vask blander du ca. 1 hættefulde balsam med 1 liter koldt vand og lader håret ligge i blød i 5-10 minutter. Balsam skal skylles ud af håret – tag håret op og læg det i et håndklæde.

Pres forsigtigt vandet ud uden at vride eller gnubbe håret. • Hold nu fast om parykken i fronten og ryst den ganske let. • Herefter sætter du håret til lufttørring på et parykstativ. Når håret er helt tørt, anbefaler vi, at du bruger 2-3 pust olie balsam spray for at bevare hårets glans.

Den naturlige hårgrænse (der hvor parykken sidder rigtigt i panden) – findes ved, at måle ca. 4 fingre fra øjenbrynet og op mod panden. Du kan også rynke panden, og der hvor mimikken ikke er tydelig, er din naturlige hårgrænse. Her skal parykken sidde, så det ser naturligt ud.

Hvis du er meget generet af kløe i hovedbunden kan du for, at lindre smøre hovedbundene med fed creme el olie.​

Det bedste råd er, at blive ”bedste venner” med sin paryk. Dit eget valg af hår, – i en tid, hvor alt andet føltes ude af egne hænder. Andre mennesker kan ikke se, at du har paryk på, hvis du er tryg med den og udviser selvtillid, når du bær den.

Dit eget hår begynder i de fleste tilfælde, at vokse ud igen i den sidste del af behandlingen, men som regel begynder håret at vokse ud igen ca. 1 måned efter behandlingen er afsluttet. Du kan opleve, at det nye hår får en anden farve og struktur. De første hår kan være lidt krusede og krøllede. De første hår kan også være lidt tyndere og finere, end du er vant til. Det ændrer sig som regel, når håret genfinder sin styrke. Håret vokser ca. 1 cm om måneden.

Det anbefaledes ikke hverken at barbere el klippe det nye hår ned, bare lad det vokse sig stærkt og fyldigt.

Skulle der være nogle spørgsmål eller undre, så er du velkommen til, at kontakte os.

Vi håber, at du bliver glad for dit nye hår.

Til dig, som har fået limet dit hår på.

Hudlim/tape er produceret, så den er vaskbar.

Vask ikke håret inden for de første 48 timer efter montering, du må godt gøre håret vådt men ikke hårvask.

Første vaske dag:

Vaskeanvisning:

 • Du skal bruge en ekstern flaske, når du vasker dit hår
 • Bland en spiseskefuld af den anbefalet shampoo med vand og ryst flasken, hælder blandingen udover dit hår og med begge håndflader stryger det ind i håret fra toppen og nedover. Skyl godt med lunkent vand. Vi anbefaler, at du klapper på håret under bruseren for at danne et højere vandtryk under håndfladerne, så ophobet fedtstof fjernes fra hovedbunden
 • Efter shampoo anvendes vores anbefalet Balsam, som også blandes op i vand inden det fordeles ud i håret. Balsam er så håret bevarer glans og smidighed. Følg samme vaskeanvisning som ved shampoo – undgå dog at komme balsammen i hårbunden. Tryk forsigtigt alt overflødigt vand bort med et håndklæde og vent ca. 5 minutter med at tørre yderligere med håndklædet. Dette er med til at sikre, at hudlimen “samler” sig igen
 • Vi anbefaler, at du ser vores video ”vaskeguide” som inspiration. Vi har også flamingohoveder i butikkerne som kan købes

Frisering

Husk at dit nye hår er ægte, men “behandlet” hår, det betyder at risikoen for filtring er større, derfor skal der “arbejdes” med håret hver dag. Dele af håret kan blive slidt og spaltet ved brug – start derfor altid friseringen nederst på håret og frisér altid med hårs retningen.

Arbejd dig opad ved at flytte børsten højere og højere for hvert børstetag. Når håret er gennemfriseret, løftes det forsigtigt ind i frisureretningen.

Efter 15-30 minutter kan du gå over kanten med skaftet af børsten/kammen, tryk let langs kanten hele vejen rundt.

Føntørring

Bruger du tape kan du med fordel ved føntørring tage håret af, du ligger håret ned på et bord og børste det i hårets retning ved middelvarme, husk at passe på kanten så den ikke smelter fra varmen af føntørre, føntørre må ikke rørte kanten, og vend altid nettet ud af når du tørre den på denne måde. (ved brug af lim)

Dagene fremover

Ved høj fugtighed og meget sved er vask meget vigtigt min. hver 5. dag.​

Hårkur:

Brug en god hårkur, følg vejledningen på det enkelte produkt og husk at afslutte med balsam. OBS! Må ikke påføres hårbunden, da produkterne kan opløse hudlimen.

Styling:

Du kan i princippet bruge de stylingsprodukter, som vi anbefaler dig. Husk blot, fedt- og silikoneholdige produkter må ikke bruges i hårbunden. Bruger du ofte føntørrer, glattejern eller lignende, er det vigtigt at bruge et varmebeskyttende produkt da det slider på håret.

Hvis håret løsner sig

Først afrenser du din hovedbund med håndsprit – dette fjerner tilbagesiddende lim eller tape og eventuelt snavs. Vær påpasselig med KUN at bruge det på det område, der er gået løs, ellers risikerer du, at håret løsner sig yderligere. Det er også en god idé at fjerne limrester på selve hårdelen, hvilket kan gøres med tape.

Derefter bruger du lim til at fastgøre håret med. Brug en vatpind og kom et tyndt lag lim på hovedbunden. Lad limen tørre, indtil den er gennemsigtig og gentag eventuelt før du forsigtigt trykker håret på plads med en børste eller kam. Alternativt kan du bruge tape. Tapen monteres på hårdelen, der forsigtigt trykkes på plads med børsten – brug ikke fingrene på kanten.

Gode råd:

 1. Hvorfor løsner håret sig over det hele, mens alt limen sidder tilbage på hovedbunden/hårdelen?
  Problemet kan skyldes, at fedt, silikone, balsam, olie, fedtdamp eller lignende er kommet i hår eller hovedbund. Vask håret med den anviste shampoo. Henvend dig til Haarkonsulenten og bed personalet om, at rense den tyl, der sidder på hovedbunden/hårdelen
 2. Håret løsner sig i fronten – hvad gør jeg?
  Pres håret på plads igen med en hårbørste. Ved næste service hos din frisør flyttes håret lidt længere tilbage
 3. Håret løsner sig i fronten, og al hudlimen er væk – hvad kan jeg gøre?Problemet skyldes, at fedt fra panden bliver skubbet op i hårkanten. Enten med fingrene eller ved sovestilling om natten. Fedt på kanten af hat, kasket eller lignende kan også forårsage problemet. Rens med desinfektionsservietter og påfør lim eller tape
 4. Håret er tørt og filtret – kan der gøres noget?
  Giv hårlængderne en kur 1-2 gange om ugen og brug “911 spray” hver dag. Kom kun produkterne i længderne – ellers løsnes limen. Husk også at frisere håret dagligt – start ved spidserne og arbejd dig forsigtigt op mod hårbunden samt at glatte håret godt i bund, mindst 3 gange om ugen
 5. Hovedbunden klør – hvordan afhjælper jeg kløen?
  Spray evt. nogle dråber koldt vand på hovedbunden eller vask håret efter anvisningen
 6. Hvorfor bliver den tynd i fronten?
  Fordi knytningen er lavet med en enkelt knude og hver gang du rør ved håret falder noget af det af. Så vi anbefaler du ændrer på din skilning jævnligt.

Vaskeanvisning kan ses herunder: