Louise
“Jeg er begyndt at gå mere ud. Det er dejligt ikke hele tiden at skulle tænke på, om parykken sidder ordentligt. Det ligner mit hår så meget. Det, Nabila kan, er for vildt“.
“Jeg er begyndt at gå mere ud. Det er dejligt ikke hele tiden at skulle tænke på, om parykken sidder ordentligt. Det ligner mit hår så meget. Det, Nabila kan, er for vildt“.
Kampen mod kræft er svær at håndtere. Det samme kan kampen mod manglende hår være. Sådan oplevede 56-årige Louise det. At finde den rigtige paryk var ingen dans på roser. Det var tværtimod en omkostningsfuld og utryg affære, da Louises behov ikke blev imødekommet hos den parykforhandler, hun først forsøgte sig med. Efter den ærgerlige oplevelse, tog Louise kontakt til Nabilas Parykker. Her fandt hun tryghed og opdagede glæden ved at bære paryk, når først man finder den rette, midt i kemobehandling og hårkaos.
Louise har valgt en standardparyk i ægte hår, der både fås med og uden hårgrænse. Denne type paryk er produceret i et let materiale, som medvirker til, at parykken er behagelig at have på. Parykken påsættes enten uden hjælpemidler eller ved hjælp af lim eller tape alt efter behov.
“Jeg havde købt en paryk et andet sted til temmelig mange penge, før jeg fandt Nabilas Parykker. Helt fra begyndelsen fortalte jeg dem, at jeg synes, at parykken var for stor. ‘Nej, den skal nok komme til at passe, når du taber dit eget hår’, blev de ved”, fortæller Louise om hendes oplevelse med den første parykforhandler, hun tager kontakt til.
Louise købte en paryk af den omtalte forhandler kort efter hendes første kemobehandling. Det anbefales nemlig, at man som kræftpatient i behandling anskaffer sig en paryk tidligt i forløbet, da det gør det lettere at finde frem til den helt rette paryk. Samtidig oplever mange kræftpatienter, at det er rart at have parykken klar, når først hårlokkerne falder.
“Det var godt, at jeg købte parykken så tidligt. For allerede efter halvanden uge mistede jeg mit elskede lange hår. Det var virkelig hårdt, og det blev ikke lettere af, at parykken så ikke sad ordentlig fast og heller ikke blev klippet til”, beretter hun videre.
“Jeg begyndte at se mig om efter andre muligheder. Jeg var simpelthen ikke tryg ved dem, jeg havde købt min paryk af. De vejledte mig ikke, og de havde ingen forståelse for min situation. Jeg købte mig fattig i diverse kemohuer. Mne det er jo langt fra det samme som at have hår”, fortæller Louise.
En dag, da Louise surfer rundt på det sociale medie Instagram, støder hun på Nabilas Parykker. Det fik hende til at tage kontakt. Louise kortlagde hendes situation og får bestilt en tid til første konsultation.
“Det var et fantastisk første møde. Nabila er bare så sød, imødekommende og omsorgsfuld. Hun klipper min paryk til, og jeg går glad derfra. Efter et par uger skriver jeg igen til hende, da jeg simpelthen var nødt til at få en anden paryk. Jeg var stadig irriteret over, at den, jeg havde købt det andet sted, som Nabila havde klippet til, var for stor”, beretter hun.
Nabila foreslår Louise en paryk, som skal limes på, ud fra Louises behov at dømme:
“‘Du kan lige tænkte over det, sagde hun til mig i telefonen. Intet pres. Nabila er bare så fantastisk. Jeg får tænkt over det og ringer og aftaler en ny tid. Min mand og jeg kører de 130 km, vi har til Nabilas Parykker, og igen bliver vi mødt med smil og kram. Nabial prøver så lidt forskellige parykker på mit hoved, og vi finder en, som vi er enige om, og den limer hun på min hovedbund”, fortæller hun om hendes anden konsultation hos Nabilas Parykker.
“Nu vågner jeg hver morgen med hår på hovedet. Det er en fantastisk følelse. Jeg er begyndt at gå mere ud. Det er dejligt ikke hele tiden at skulle tænke på, om parykken sidder ordentligt. Den ligner mit hår så meget. Det, Nabila kan, er vildt. På trods af en dum sygdom fik Nabila mit humør op. Jeg er tryg ved mit hår og glad. Jeg har kun de varmeste anbefalinger af Nabilas Parykker”, roser Louise afslutningsvis.