Mads fik alopecia som 17-årig: Hos Nabilas Parykker gik han fra at være en usikker teenager til en selvsikker, ung mand

Mads med paryk fra Nabilas Parykker og helt uden – for første gang!

Du kender måske Mads fra DR-programmet ’Anderledes som mig – Alopecia’? Mads tabte sit hår i 1.g på gymnasiet og har nu været kunde hos Nabilas Parykker i mere end fire år. Men han er ikke bare kunde. For Mads og Nabilas professionelle relation har udviklet sig til et tæt, venskabeligt forhold. Læs med her, og få Mads’ personlige historie om livet med alopecia som en ung mand:

”Da Nabila og jeg mødte hinanden for første gang, var jeg 17 år. Jeg gik i 1.g og havde lige mistet alt mit hår. Jeg var utrolig usikker, jeg var ked af det, og jeg var sur. Min mor tvang mig til at møde Nabila, og jeg var sur i bilen hele vejen derhen. Jeg var helt sikker på, at jeg ikke skulle have paryk, og at intet skulle ske, men efter bare et kvarter med Nabila, fandt jeg ud af, at jeg skulle have paryk,” siger Mads.

”Jeg har været i salonen mange gange nu, og hun er den bedste for mig. Nabila har været der for mig gennem det hele. Hun var der, da jeg fik tatoveret mine øjenbryn, og hun er der for mig, når jeg har personlige problemer. Uden Nabila ville jeg ikke være der, hvor jeg er i dag. Hun er der altid, og hun smider alt, hvad hun har i hænderne, for at hjælpe mig,” siger Mads.

”Nabila har alopecia ligesom mig. Det betyder, at hun forstår mig. Hun har hjulpet mig med at udvikle mig fra at være en usikker teenager uden nogen ide om, hvad jeg skulle gøre, til at være en sikker, ung mand, der har det godt, fordi jeg har lært at leve med min sygdom. Nabila er blevet som en bonusmor for mig, og jeg kan helt ærligt sige, at jeg aldrig vil være hende foruden. Det var godt, at min mor tvang mig med til Nabilas Parykker,” siger Mads.

Nabila kan godt huske, hvor svært det første møde med Mads var. Men hun husker også, hvor hurtigt den gode kemi mellem dem kom. Den samme dag som Mads’ første møde i salonen havde Nabila besøg af en anden ung, herrekunde, og det viste sig at være givende for både Mads og hans mor.

”Jeg sendte Mads’ mor ud i personalestuen, hvor hun mødte en anden mor til en ung dreng på Mads’ alder, der også sad og ventede på mig. De havde begge brug for en at snakke med, der kendte til at have en søn, der var i sit livs største krise. Det samme havde drengene. Det passer meget til min filosofi. Vi skal ikke gemmes væk. Vi skal se hinanden, møde hinanden, tale med hinanden – for sådan kan vi hjælpe hinanden gennem alopeciaen. Der er ingen tvivl om, at man har en stærkere forbindelse, når man kender hinandens situation, fordi man selv står i den samme situation. Det mærker jeg med alle mine kunder,” fortæller Nabila, der også selv har alopecia.

”Det er i forvejen ikke altid lige nemt at være teenager og gymnasieelev og skal finde ud af sin identitet, og det bliver bestemt ikke lettere af, at man pludseligt mister noget af eller alt sit hår. Det var hårdt for Mads, og det er hårdt for alle mine kunder. Jeg vil nok kalde mig selv en slags mentor for de skønne, unge mennesker, der er kommet her gennem de sidste 10 år. Jeg har tit Mads i røret, også når livet med alopecia er en udfordring. Han er en skøn, dejlig ung mand med så meget at byde på. Selvom tvivlen og usikkerhederne stadig dukker op, er han virkelig kommet langt i processen med at acceptere sin totale skaldethed. Jeg er virkelig stolt af ham,” siger Nabila.

Følg med på Facebook og Instagram, hvis du vil følge med i, hvordan Mads’ hår ender, næste gang han er forbi Nabila. Hvis du ikke fik set DR-dokumentaren ’Anderledes som mig – Alopecia’, så se den HER.

En paryk er ikke en hjelm, man bare tager på. Nabila hjælper altid sine kunder med at style dem – med voks, gele, føntørrer, glattejern, eller hvad det nu kunne være.